ads
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

celebrity-deaths

Εξομολογήσεις για τον Jim Morrison (Τί λένε οι κοντινοί του άνθρωποι)

Ο Frank Lisciandro θυμάται:

Ο Frank Lisciandro ήταν στενός φίλος του Jim Morrison. Εργάστηκε ,ταξίδεψε και διασκέδασε  με τον Jim για τρία χρόνια φωτογραφίζοντας και βιντεοσκοπώντας του Doors στο απώγειο της καριέρας τους. Το 1982 έγραψε ένα βιβλίο με τις εμπειρίες του με τον Jim Morrison "Jim Morrison, An Hour For Magic, Photo journal".



Ερώτηση: Γιατί οι γονείς του Jim Morrison δεν θέλουν να μιλάνε δημόσια για τον γιο τους;


Απάντηση: Ο πατέρας του είναι πρώην Ναύαρχος του Ναυτικού γιαυτό και τείνουν να είναι αρκετά συντηριτικοί. Δεν νομίζω να συνειδητοποίησαν ποτέ τη μεγαλιότητα του Jim. και νομίζω οτι ανέκαθεν ντρεπόντουσαν για την σύλληψή του στο Μαιάμι και τη σύλληψή του στο New Haven. Αυτό δεν ταιριάζει στην εικόνα ενός ανθρώπου του στρατού. Στην πραγματικότητα, θα προτιμούσαν να μην γραφόταν τίποτα απολύτως για τον Jim. Δεν βλέπουν το μεγαλείο του γιού τους, μόνο βλεπουν την ντροπεί που αντανακλά πάνω τους όλο αυτό, είτε το πιστεύετε είτε όχι. Γιαυτό το λόγο είναι τελείως μή συνεργάσιμοι με όλους. Είχα ακούσει οτι τους είχε αρέσει το βιβλίο μου αρκετά. Ηταν ωραίο που το άκουσα αυτό αλλά δεν χρειάστηκα τη συνεργασία τους για την συγγραφή του βιβλίου. Ακόμα όμως και η αδερφή του δε μιλούσε , ούτε και ο αδερφός του. Προτιμούσαν να κρατήσουν τις εικόνες που είχαν γιαυτόν όπως αυτοί τον ήξεραν και όχι αφού έγινε δημόσιο πρόσωπο.  Υπάρχουν νέοι και γέροι που βλέπουν στο προσωπό του έναν μεγάλο καινοτόμο, έναν μεγάλο ρόκ τραγουδιστή, έναν στιχουργό, έναν ποιητή και αυτοί οι άνθρωποι θέλουν όλο και περισσότερες πληροφορίες για αυτόν.  Η οικογένεια του για το λόγο του ότι δεν ήθελε να εκτεθεί στην δημοσιότητα,δεν ήταν γενναιόδωροι όσον αφορά τις πληροφορίες για τον Jim.


Ερώτηση: Γιατί ο Jim Morrison είναι τόσο δημοφιλής ακόμη και σήμερα;


Απάντηση: Όταν ο Jim έγραφε, έγραφε απο μία καθολική άποψη. Δηλαδή, ασχολήθηκε με θέματα που ήταν καθολικά και διαχρονικά. Ασχολήθηκε με την αγάπη, τον θάνατο, το σέξ, τον χωρισμό απο την οικογένεια, τον μυστικισμό του, περνωντας κατευθείαν στην απέναντι πλευρά. Για να δείτε μία πραγματικότητα, μίλησε για εξέγερση και για επανάσταση. Δεν ήταν τα θέματα του μόνο ξεχωριστά αλλα και ο τρόπος που τα αντιμετώπιζε, ο τρόπος που τα χειριζόταν. Εμβάθυνε πολύ στην φιλοσοφία και στην ψυχολογία.  Ηταν ένας πολύ μορφωμένος και διαβασμένος άνθρωπος και μιλούσε με τέτοιον τρόπο που οι άνθρωποι μπορούσαν να ανταποκριθούν τότε και μέχρι και σήμερα το κάνουν. Νομίζω οι άνθρωποι που τον ακούνε τώρα προσελκύονται απο την εικόνα του, την φωνή του και επίσης για τα πράγματα που ο ίδιος έγραψε και μίλησε γιαυτά γιατί έχουν νόημα για τους ανθρώπους.




Η Judy Huddleston θυμάται:

Η Judy Huddleston ήταν μόλις 17 όταν πρωτοσυνάντησε τον Jim  Morrison. Ηταν μοντέλο στο L.A. Η χρονιά ήταν το 1967. Τί συναίβει μετά την  συνάντησή τους είναι γραμμένο στο βιβλίο που εξέδωσε  "This Is The End My Only Friend, Living and Dying With Jim Morrison" 

Ερώτηση: Αν ο Jim Morrison δεν ήταν ροκ σταρ θα είχατε μπεί σε σχέση μαζί του;

Απάντηση: Πιθανόν αν ήταν καλλιτέχνης ή συγγραφέας ναί θα είχα. Δεν χρειαζόταν να είναι ροκ σταρ για να είμαι μαζί του. Και μόνο που ήταν καλλιτέχνης και ποιητής μου άρεζε. Μαρέσουν αυτού του είδους οι ανθρώποι.

Ερώτηση: Judy, πώς πραγματικά ξέρουμε αν ο Jim Morrison πέθανε στις 3 Ιουλίου του 1971;

Απάντηση: Δυστυχώς δεν ξέρουμε

Ο Alan Graham θυμάται:

Ο Alan Graham ήταν μέλος της οικογένειας του Jim επειδή είχε παντρευτεί την αδερφή του Jim, Ann. O Αlan υπηρέτησε ως σύμβουλος στην ταινία του Oliver Stone , "The Doors" .

Ερώτηση: Αν ο Jim πέθανε στις 3 Ιουλίου του 1971, γιατί το ανακοίνωσαν 6 μέρες αργότερα στις 9 Ιουλίου;

Απάντηση: Ο Jim πέθανε στις 3 Ιουλίου και η επομένη ήταν 4 Ιουλίου. Εμείς το ακούσαμε στις 6 Ιουλίου. Δεν είχε αναφερθεί τίποτα στον τύπο τις 3 επόμενες μέρες γιατί η Pamela το είχα κρατήσει μυστικό, για να προλάβει να πάρει τα πράγματά της και να επιστρέψει πίσω στην Αμερική. Η μέρα που έφυγε απο το Παρίσι και πήγε στην Αμερική ήταν η 6η Ιουλόυ. Τότε ήταν όταν αναφέρθηκε το όλο θέμα στον τύπο, ακριβώς μετά την ταφή.

Ερώτηση: Alan, πιστεύεις πως ο Jim Morrison είναι ζωντανός;

Απάντηση: Σαυτήν την ηλικία και τις μέρες δεν ξέρω. Η δική μου άποψη είναι πως είναι πιθανόν. Το μόνο πρόσωπο που θα μπορούσε να ξέρει είναι η Pam που και αυτή πέθανε απο υπερβολική δόση ναρκωτικών το 1974. Μην ξεχνάτε πως το σώμα είχε τοποθετηθεί στον παγο. Και την επόμενη μέρα τα νεκτροτομεία ήταν κλειστά.Έμεινε Σάββατο και Κυριακή μέχρι την Δευτέρα το πρωί και το σώμα του ήταν μπλέ.Η Pam δεν το είδε. Κανείς δεν είδε το σώμα του. Τοποθετείθηκε απο το νεκροτομείο κατευθείαν στο φέρετρο. Η πιθανότητα το σώμα να ήταν κάποιου άλλου είναι πολύ μεγάλη και ο Morrison να εξαφανίστηκε για κάπου αλλού θεωρόντας αυτό ως ευκαιρία να ξεφύγει.

Ερώτηση: Να ξεφύγει απο τί;

Απάντηση:  Τη ζώη και τους ανθρώπους γύρω του. Δεν θέλω να είμαι το άτομο που θα πεί πως ο Jim  έιναι ζωντανός και βρίσκεται π.χ καπου στν Αφρική ή αλλού. Απο τη στιγμή που ο πατέρας του δεν είναι ακόμη ήσυχος με τον εαυτό του στο θέμα αυτό, τότε δεν είμαι και εγώ.Κανείς δεν γνωρίζει τίποτα εκτός απο το κορίτσι που τον έβαλε στο φέρετρο και αυτή ήταν η Pamela. Κανείς δεν θυμόταν τί ακριβώς είχε γίνει και στην κηδεία ακόμα η Pamela είχε πάρει ηρωίνη, και αυτός θα ήταν ο τέλειος τρόπος διαφυγής του Morrison.