ads
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

celebrity-deaths

Ιστοριες και ερμηνειες απο τα τραγούδια των Doors Par3

Indian Summer

Άυτό είναι ένα απο τα τραγούδια που πρωτοηχογράφησαν οι Doors.Το έπαιξαν στο Demo που ηχογράφησαν το 1965.Δεν το ηχογράφησαν μεχτι το 1970 επειδή πιστευαν ότι δεν υπήρχε η κατάλληλη ποιότητα ηχογράφησης για το συγκεκριμένο τραγούδι μέχρι τοτε.
To Indian Summer είναι ένα εκτεταμένο ζεστό ξόρκι του φθινοπόρου.
Αυτό το υπονοτικό κομμάτι έχει εμπνευσθει απο την γνωστή περιπέτεια που αφιγούταν ο Jim όταν ένα αμάξι σκότωσε κάποιους Ινδιάνους την ώρα που ταξίδευε με την οικογενειά του στην έρημο.
Παρόλο που  ήταν ένα απο τα πρώτα τους τραγούδια οι Doors ποτέ δεν το έπαιξαν Live γιατί πιστευαν πως θα το σύγκριναν οι περισσότεροι με το ''The End''.



Love Her Madly

Ο κιθαρίστας των Doors Robbie Krieger έγραψε το τραγούδι αυτό για τις μία απο τις πολλοστές φορές που η τότε κοπέλα του και σημερινή γυναίκα του τον χώριζε.




Love me Two Times

Και αυτό το τραγούδι επίσης το έγραψε ο κιθαρίστας του group Robbie Krieger το σαββατοκύριακο που όταν ακόμη έπαιζαν στο σπίτι του Ray τους ζητήθηκε απο τον Jim να πάνε σπίτι και να γυρίσουν με ένα τραγούδι ο καθένας. Τότε μαζί με το Light my fire  γράφτηκε και το Love me two times. O Robbie έγραψε το τραγούδι αυτό αναφερόμενος στους Αμερικανούς στρατιώτες που τότε έφευγαν για τον πολεμο του Βιετνάμ. Το θέμα του τραγουδιού είναι το σέξ και πως πρέπει να αγαπηθείς 2 φορές πριν φύγεις για να αντέξεις...κάπως έτσι δηλαδή.



Love Street

Το τραγούδι αυτό αναφέρεται στην οδό  Laurel Canyon, California όπου ο Jim και η Pamela έμεναν μαζί εκεί.Η διέυθυνση του σπιτιού ήταν η 1812 Rothdell Trail, αλλά το αποκαλούσαν Love Street , επειδή όταν καθόντουσαν στη βεράντα του σπιτιού τους, βλέπαν του Hippies να περνάνε απο μπροστα. Στο στίχο  "There's a store where the creatures meet'' αναφέρεται στο μαγαζί που υπήρχε απέναντι απο το σπίτι τους, όπου σύχναζαν επίσης οι Hippies.
Επίσης ο στίχος  "She has me and she has you" αναφέρεται στο ότι ο Jim γνώριζε για τις παράλληλες σχέσεις τις Pamela όμως το αποδεχόταν..γιατί ήταν τέτοια η φύση του.